E gyesületünkről

A hosszú évek alatt, melyet az orosz fajták gyűjtőklubjában a tagságunk nagyobb része eltöltött a fajta helyzete Magyarországon jelentősen megváltozott.

Az eredetileg kis létszámú és nagyon ritka fajta megerősödött. A tenyésztők szemléletváltozásának, a külföldi fedeztetéseknek, az import kutyák bekerülésének, a fajta népszerűsödésének köszönhetően napjainkig a populáció is jelentősen megnőtt.

Mivel a fenti klub több fajtát tömörít az ott működő fekete terrier tartók és tenyésztők nagy többsége különböző okok figyelembe vétele után arra a döntésre jutott, hogy munkánkat önálló klubban kell tovább folytatni.

Megalapítottuk a Magyarországi Orosz Fekete Terrier Egyesület a Közösségért (rövid név: Orosz Fekete Terrier Klub) közhasznú szervezetet, mely a bíróság jogerős bejegyzését követően 2008. március 04-vel megkezdte működését.

Egyesületünkben komoly szakmai felkészültségű sporttársak tevékenykednek. Évtizedes tenyésztői múltra visszatekintő tapasztalt tenyésztők és sok jó szándékú fekete terriert tartó is ebben az egyesületben kíván dolgozni a fajtáért Magyarországon.

Egyesületünk Alapszabálya szerint is elfogadja az FCI és annak hazai tagszervezete a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete valamennyi szabályát magunkra nézve kötelezőnek és a gyakorlatban is minden tekintetben ezen elvek és szabályzatok alkalmazása mellett végezzük tevékenységünket.

Felvételi kérelmünket a MEOE Országos Elnöksége 2008. szeptember 17-én hozott határozata alapján elfogadta.

Egyesületünk 2009. január 1-től a MEOE önálló jogi személy tagja lett és az erről szóló szerződést aláírtuk.

Szeretettel várjuk tagjaink sorába mindazokat, akik szeretik ezt a látványosan szép fajtát Tenyésztőket, kiállítókat, de azokat is, akik nem akarnak tenyészteni, nem vágynak kiállítási dicsőségekre és a fajtát kedvencként tartják.

 

Főoldal