H írek

2009 október 18.
Versenyfelhívás K99 munkavizsgára.

A MOFTEK keretein belül megalakítottuk munkakutyás kiképző szekciónkat, melynek célja a már OFT-vel rendelkező tulajdonosok bevonása munkánkba, közösségünkbe, csapatunkba. Ezennel meghirdetjük az Egyesület első saját K99 munkavizsgáját. A vizsgát október 18-án 9 órától tartjuk a Gödöllői Kutyaiskolán.

Engedelmes és Örző-védő ágazatokban lehet indulni 1-6. szintig. Az első két szint követelményeit és a helyszín elérhetőségét honlapunkon megtaláljátok.

A felsőbb szintek elvárásairól a www.k99vizsga.info honlap tájékoztat. Kérlek a mellékelt jelentkezési lapokat minél hamarabb küldjétek el nekem az agrotipp24@invitel.hu email címre.

Jelentkezési határidő: Október 9. (péntek) déli 12 óra.

Bármilyen a vizsgával, szintekkel, kiképzéssel, neveléssel kapcsolatos kérdéssel keressetek meg a 20-38-39-805-ös telefonszámon!

Székely Gyöngyvér
Munka szekció vezető

A "K99 AKADÉMIAI INDEX" pontszámmal, az egyenlőtlenségek ellenére is összehasonlítható, naprakész eredményekhez jutunk és áttekinthető ragsor állítható fel, ezért a vizsgák egyben a MOFTEK munkakutya versenyének pontszámait is jelentik majd.

A K99 rendszer fantasztikus előnye, hogy teljesen kezdők számára az első szintek néhány hetes foglalkozás után már teljesíthetőek. Terveink szerint még több szaktanácsadó-felkészítő napot fogunk tartani OFT-k számára, ahol gyakorlatban is bemutatjuk az alsóbb szintek követelményeit. Egyenként megnézzük a kutyákat és minden nevelési problémára, valamint a vizsgára való felkészítésre személyre szabott tanácsokat adunk.   Kérem jelezzétek, ha részt kívántok venni tanácsadó-felkészítő rendezvényeinken, mert a kiképzők létszámát a résztvevőkhöz kell igazítanunk!   A könnyű teljesíthetőség bizonyítására és kedvcsinálás miatt közöljük az engedelmes első szintet:

Engedelmes 1.szint

30 pont
Pórázon követés: 30 lépés egyenesen, hátraarc, 5-10 normál lépés, 10-15 futólépés, 10-15 lassú lépés, 10-15 normál lépés, 90° jobbra át, 15 normál lépés, 90° jobbra át, 15 normál lépés, hátraarc, 10 normál lépés, ültetés. Lépés indulj, balra át, csoportkerülés, aztán a csoport közepén ültetés.

25 pont
Ültetés eltávolodással: alapállásból lépés indulj, 10-15 lépés után ültetés, a gazda 10 lépést továbbmegy, megáll, megfordul, majd a bíró utasítására visszamegy a kutyához.

25 pont
Fektetés eltávolodással: alapállásból lépés indulj, 10-15 lépés után fektetés, a gazda 10 lépést továbbmegy, megáll, megfordul, majd a bíró utasítására visszamegy a kutyához.

20 pont
Helyben maradás: a gazda lefekteti vagy leülteti a kutyát, majd 5 lépésre eltávolodik tőle. A bíró jelzésére belép a kutyához (mikor a másik kutya a pórázon vezetés gyakorlatot befejezi) és ültet.


 

Főoldal